برگزاری سومین جلسه شورای عشایری

سومین جلسه شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد.
در این جلسه که در روز چهارشنبه ۲۸ شهریور در سالن جلسات کوثر استانداری، به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با حضور اعضای شورا برگزار گردید به بررسی مصوبات جلسات پیشین و صدور دستورات لازم در راستای پیگیری مسایل و مشکلات عشایر و تشکل های عشایری استان و نیز اتخاذ تمهیدات لازم به منظور رفع نیازها و ایجاد هماهنگی های لازم در موسم کوچ و فصل قشلاقی پیش روی اختصاص یافت.

🔸صادقی ضمن تاکید بر لازم الاجرا بودن مصوبات شورای عشایری و اهمیت نقش آفرینی دستگاه های عضو شورا در راستای تکالیف تعیین شده در آیین نامه ساماندهی عشایر به منظور ارتقای شاخص های برخورداری مناطق عشایری و نیز تداوم و حفظ معیشت عشایری در نسل های آتی، عشایر را یکی از اصلی ترین پایه های ضمانت امنیت غذایی و تولید پایدار و سالم جامعه دانستند.
🔸 ایشان همچنین بر لزوم دسترسی مناطق عشایری به پوشش ارتباط مخابراتی و دستیابی به شبکه فراگیر کشوری تاکید نموده و مراکز استقرار عشایری را از حیث کمیتِ تجمع «کم تراکم» اما از دیدگاه نقش و ارزش «بسیار حائز اهمیت» دانستند.
🔸 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان همچنین بر نقش برگزاری جشنواره هایی مانند «جشنواره حاصَل» که ارتباط مستقیمی با فرهنگ اصیل محلی، حفظ و اشاعه دانش بومی، تقویت اقتصاد جامعه عشایری و ارتقای تسهیلگری و تقویت سرمایه گذاری دارند تاکید کردند.
🔸 از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه، پیگیری فوری و اتخاذ تمهیدات لازم جهت تامین سوخت ناوگان آبرسانی عشایر، پیش بینی و پیگیری جهت تامین نهاده مدت دار مورد نیاز عشایر تا پایان فصل آتی قشلاقی، تسریع در تعیین تکلیف مجوز احداث مجتمع دام سبک «قطب دامپروری مهدیشهر» بود که مصوبات لازم جهت پیگیری و تحقق آن صادر گردید.

 

🔘 سرپرست مدیرکلی امور عشایر استان نیز با اشاره به گستردگی وسعت استان و تنوع و تعدد خدمات اداره کل امور عشایر به جامعه هدف که از تعدد نیازهای این جامعه نشأت گرفته است، بر لزوم مساعدت و ایفای نقش سایر دستگاه های اجرایی همکار و عضو شورا تاکید نمودند.
🔘 علی اکبر افضلی ارتقای شاخص های برخورداری مناطق عشایری و بهبود معیشت جامعه عشایری را تنها با اتکا به ظرفیت تشکیلاتی امور عشایر استانها غیرممکن دانسته و توجه به نقش و وظایف مندرج در «آیین نامه ساماندهی عشایر» و مصوبات «شورای عالی عشایر» و شوراهای عشایر استانی را لازمه ی نیل به اهداف عالیه نظام در جامعه ی عشایری دانستند.
🔘 ایشان با اشاره به اتکای معیشت عشایری به مرتع و آب و یادآوری اثرات مخرب خشکسالی های پی در پی، بر اهمیت همکاری سایر دستگاه ها با اداره کل امور عشایر در تامین نیازهای این جامعه در موسم کوچ و فصل قشلاقی پیش رو تاکید کردند.
ایشان تامین نهاده دامی مورد نیاز به صورت مدت دار و تامین آب شرب دام را از اولویت های این نیازها اعلام نمودند.
🔘 افضلی همچنین لزوم حراست و حفاظت از مسیر کوچ عشایر و جلوگیری از واگذاری و انسداد آن را یادآور شده و ضمن اشاره به الزامی بودن استعلام از امور عشایر در هنگام واگذاری ها، از پیگیری جهت تشکیل کارگروه فرعی ذیل شورای عشایر در راستای پیگیری موارد احتمالی انسداد مسیر کوچ در گذشته خبر دادند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
استان سمنان با مساحتی معادل ۹۷۴۹۱ کیلومتر مربع، ۵.۹ وسعت کشور را شامل شده و هفتمین استان از حیث وسعت می باشد.
حدود ۹۶.۶٪ سطح استان سمنان را عرصه‌های منابع ملی در بر گرفته است که از سطح مذکور عرصه‌های بیابانی با ۵۴٪ بیشترین سطح و بعد از آن مرتع با ۳۹٪ درصد و جنگل ۳.۶٪ درصد است.
گستره ی مراتع استان ۳۸ هزار کیلومترمربع بوده و کلیه ی ۸ شهرستان استان، دارای جمعیت فعال عشایر هستند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید